BLUE DEAL - DON’T KILL ME TWICE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

BLUE DEAL is een jonge Duitse blues/rock band uit de regio van het Zwarte Woud rond frontman Joe Fischer (zang, keys, cigar box gitaar). De reis van Blue Deal startte in de jaren ’90, wanneer Joe Fischer als leider van de Cadillac Blues Band zijn glorietijd beleefde op Europese en Amerikaanse podia. Dit avontuur duurde bijna 25 jaar, tot 2014, waardoor er tijd vrij kwam voor nieuwe projecten. Hij probeerde ideeën uit in meerdere projecten, toerde in Schotland, dat in de loop der jaren en jaarlijkse tournees een tweede thuis werd. In de zomer van 2020 werd de eerste versie van Blue Deal geboren met de komst van de briljante jonge gitarist Tom Vela, drummer Jürgen Schneckenburger en bassist Norbert Roth (in 2022 vervangen door Martin Bürger).

Blue Deal debuteerde in 2022 met ‘Holy Ground’, waarbij Tom Vela in de pers veel lof kreeg en zelfs een hele pagina in het prestigieuze Duitse tijdschrift "Guitar". In 2023 werkte het kwartet snel verder aan nieuwe nummers, die ze in de zomer opnamen. Net op tijd om deel te nemen aan de German Blues Challenge in september, die ze met gemak wonnen. Ze verdedigden hun land op de EBC in Braga, Portugal. Ze bereikten daarna de halve finale op de IBC in Memphis in januari 2024.

BLUE DEAL en DIXIEFROG bundelden hun krachten voor de release van hun tweede album, ‘CAN'T KILL ME TWICE’. Alle bandleden schreven mee aan de nummers en Tom Vela was de producer van het album, dat opvalt door de uitstekende zang van Fischer, de melodieuze kracht én de verscheidenheid van de composities. Ik noem enkele voorbeelden. Neem “Short Time Runner”, waar het album mee opent, het rockt aanstekelig, of het funky en swingende “Hard Times” dat ongetwijfeld radiozendtijd zal krijgen en het erg bluesy “Got 2 Go”,dat mede door Joe’s mondharmonica al na de eerste keer in je hoofd blijft hangen. De blues rocker “Favorite Mistake” bevestigt de aanpak van de band die nummers beoogt die even hangen blijven en, die getuigen van een melodieuze zekerheid. “Can't Kill Me Twice” en de korte instrumental “Bluecata” met blues harp en gitaarbeluister je best als de lichten gedoofd zijn, in “1942” doet Vela’s gitaar sommigen zeker aan die van Jimi Hendrix denken en bij het luisteren naar “Seen to Be Believed”, anderenaan “Old Love” van Eric Clapton. Op “Stand By” rocken we nog even naar het einde toe, want na het emotionele “Over” valt letterlijk het gordijn.

“Bij het beluisteren van ‘CAN’T KILL ME TWICE’ van BLUE DEAL zal menig muziekliefhebber snel overstag gaan…”

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BLUE DEAL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘CAN’T KILL ME TWICE’: Track list: 01. Short Time Runner - 02. Hard Times - 03. Got 2 Go - 04. Favorite Mistake - 05. Can't Kill Me Twice - 06. Bluecata - 07. 1942 - 08. Gilded Cage - 09. Seen to Be Believed - 10. Stand By - 11. Over | Music/Lyrics by Jos Fischer, Tom Vela, Jürgen Schneckenburger & Martin Bürger/Joe Fischer - Produced by Tom Vela | Credits: Joe Fischer: lead vocs, keys, cigar box guitar, harp / Tom Vela: guitars, vocs / Jürgen Schneckenburger: drums / Martin Bürger: bass, vocs

Discography BLUE DEAL: Can’t Kill Me Twice [2024] | Holy Ground [2022] |